torsdag 5. november 2009

november 09

Jeg jobber som hagedesigner. På denne bloggen får du vite alt du trenger for å få en flott hage. Jeg sitter også i styret i Norsk roseforening.
Fotografen er Aina C.Hole (www.ainachole.no)

Løk:
Nå i november er det forsatt ikke for sent å plante eller å sette løk. løp og kjøp! Kjøp med deg jord samtidig. Grav vekk jorden der du skal ha løkene sett løkene tett, hell jord over... ferdig.( Dette er ungdomsmåten ) Vent noen måneder og vips flotte tulipaner eller narsisser (påskeliljer)

Krokus i plenen:
bruk riven som en øks og hugg hull i plenen, mange hull i en form som en nyre. ha ca.2 cm. mellom hver løk, innerst i "nyren" og helt ytterst 10-15 cm. Dette blir perfekt ( ser ut som gud har gjort det) putt løken i hullet sammen med sand( fra sandkassen til naboen) og litt jord, og hønsepellets. Fantastisk til våren, de blomster før du skal klippe gresset. Etter de er avblomstret er det bare å kjøre over med gressklipperen. Etter flere år blir dette et vårteppe av krokus, scilla, snøstjerne, snøklokke eller det du velger av små løker.

Julegavetips:
Ta inn roseknoppene nåååå tørk dem, hell på litt roseduft fra helsekosten pakk de inn i celofan eller gråposer med en fin etikett. så har du en hjemmelaget julepresang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar