mandag 22. mars 2010

Jeg har funnet ut at jeg må skrive mer om Sissinghurst Castle Garden: I 1930 kjøpte Harold Nicolson og Vita Sackville-Vest Sissinghurst. De hadde forskjellig smak han var opptatt av den klassiske stilen mens hun var mer orientert mot den romatiske som Jertude jekyll hadde stått for. Men en kombinsasjon av disse stilartene kan du se når du besøker en av de flotteste hagene i England. Der er hekker av agnbøk, vanlig bøk samt barlind som er over to meter høye, innenfor hvert av rommene med hekker rundt er det rosehage, the white garden og cottage garden.

I spring garden har de i noe de kaller "limewalk",det vil si der alle løkene og tidligblomstene står. Limewalk fordi det er så intens farge på plantene.

I helgen gravde jeg frem krokus som nesten står i blomst. Jeg har også gravd frem Heleborus nigra(julerose) som jeg har ved inngangspartiet. Det er fortsatt mye snø så i morgen vil jeg kjøpe jord og legge den oppe på snøen slik at den forsvinner raskere.
Her er et bilde fra bedet rundt epletreet nærmest huset.

mandag 15. mars 2010



Her er ved inngangen til haven, her er det ridderspore som blir nesten to meter høy.Delphinium 'Black Knight er den som som er finest. Disse plantene stjal jeg fra en have som jeg trodde at eierne hadde flyttet fra.... (Jeg fikk lov etter jeg ble ferska, fordi de skulle rive huset)


Her er det små jordbær med gule blomster,flotte planter som du kan ha i krukker som her eller bruke plantene som bunndekke.
Her er sluket fra det gamle badet vårt som jeg har plantet takløk....


Hallo nå nærmer bakken seg, jeg mener jeg kan se bar jord.Ellers er det en meter sne igjen her i haven. neste helg skal jeg legge aske på sneen for at den skal forsvinne fortere. Jeg skal også grave vekk sneen rundt noen av trærne slik at løkene skal blomstre fortere.




Jeg reiser som sagt til flowershowet i slutten av mai for å få nye ideer.Jeg skal også arbeide mer som hagedesigner. I fjor gjorde jeg flere hager, bilder kommer senere slik at dere kan se hva jeg har designet. Her er noen bilder fra ifjor.( se på krukkene jeg tok med meg fra Kew garden i fjor, holdt på å bære meg ihjel)